Na vsebino

Okuli riti v žep

Pa poglejmo kako je bilo:

»Malo si moral čakati, da smo se odpravili na kako novo ruto s katere slike še niso bile objavljene.

Tokrat sva šla z Rikotom na Krk . Ker je treba opraviti mejno kontrolo sva se odločila, da bova Slovensko mejno kontrolo opravila v Portorožu in nato odletela na Reško letališče (LDRI) na Krku. Ker sva šla za dva dni, se nama ni mudilo in tudi vremenska napoved je bila ugodna. Ker sem let do Portoroža opisal že prejšnjič, bom tokrat besedno in slikovno opisal let iz Portoroža do Krka in nazaj.

S posnetka GPS ekrana se vidi, da sva naredila kar precejšen ovinek zaradi mejne kontrole. Ko bo, če bo Hrvaška v Schengenu, bi lahko odletela direktno na Krk in bi bila tam v slabe pol ure. Tako pa je let preko Portoroža trajal eno uro in dvajset minut.

Kot sem že omenil je bilo vreme super za letenje in glede tega ni bilo v zraku kakšnih presenečenj. Bilo je nekaj več komunikacije s kontrolo letenja, ker let poteka blizu terminala letališča v Puli, kjer imajo, posebej v poletni sezoni precej prometa.

Iz Portoroža sva letela direktno čez Učko proti vstopni točki za Reško letališče L1 (Lovran) in nato proti točki M1 (Malinska) ker je bila steza 14 v uporabi. Nazaj v Portorož sva letela po isti ruti in nato sva prespala na ladji v Omišlju. Sreča, da je bilo tam nekaj Črnomaljcev na dopustu in nisva imela problemov s prevozom iz letališča do Omišlja in nazaj. Skratka bil je lep letalski izlet.«

Tako je Sandi opisal sam polet. Vidi se, da je letalski birokrat in je vse tehnično pravilno, a brez čustev. Tiboga, kaj s tistimi Črnomaljci niste nič zažingali?

Vir: Juš Mihelčič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj