Na vsebino

Opit trčil v telefonski drog in drevo; kolesar zakrivil nesrečo

V noči na soboto so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Radoviči. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste ter trčil v drog telefonske napeljave in drevo. Poškodovanega voznika in tri potnike so reševalci oskrbeli ter odpeljali v bolnišnico.

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,69 miligramov (1,4 promila) alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Za nesrečo odgovoren kolesar

Prav tako v soboto so policiste iz novomeške bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila nekaj pred sedmo uro v križišču cest Tušev Dol, Jelševnik in Svibnik.

35-letni kolesar je pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in trčil v avtomobil 40-letne voznice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krašnjega Vrha izsledili in prijeli osem državljanov Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj