Na vsebino

OŠ Dragatuš v Bohinju

Dnevnik, 3. dan:

Zjutraj običajen postopek – bujenje, jutranja telovadba, toaleta, zajtrk – nato je sledil odhod na smučišče. Tam nas je pričakala popolnoma drugačna slika kot včeraj – jasno nebo, nekaj novega snega, temperatura pod ničlo in dih jemajoči razgledi na okoliške gore. Temu primerno je bilo tudi vzdušje med učenci. Dopoldan je minil kot bi mignil, po kosilu in popoldanskem počitku pa smo se odpravili ogled zanimivosti v okolici jezera.
Najprej smo si ogledali plezališče “Pod skalco”, pojasnili pojem “balvan” in njegov izvor, nato pa smo odšli proti Stari Fužini. Tam smo si ogledali Hudičev most čez reko Mostnico in graščino Žige Zoisa. Več razlage je bilo namenjeno fužinam in fužinarstvu nasploh. Ogledali smo si ostanke fužin in pripadajoče rake ter področja z rudo, ki so jo kopali za potrebe fužin.
Vrnili smo se že v temi, čakala pa nas je tudi mlečna malica z jogurtom. Sledita še večerja ob 18.30 in nato večerne dejavnosti.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj