Na vsebino

Osnovna šola za odrasle

Uspešno končana osnovna šola pomeni prvo, zelo pomembno stopničko na poti do poklica. V osnovni šoli ne pridobimo samo teoretičnega znanja iz predmetov, kot sta matematika in slovenščina, temveč spletemo tudi marsikateri medčloveški odnos in se naučimo učiti. To je trdna podlaga za življenje in dobro izhodišče za nadaljevanje šolanja. Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj (ZIK Črnomelj) izvaja javnoveljavni program osnovna šola za odrasle, ki omogoča dokončanje osnovne šole vsem, ki jim v rednem izobraževanju tega ni uspelo.

V šolskem letu 2019/2020 ima ZIK Črnomelj 8 oddelkov, 3 v Metliki in 5 v Črnomlju. Letos smo se v programu tako učitelji kot tudi udeleženci prvič soočili z učenjem na daljavo v času epidemije. Kljub temu da to ni bila slaba izkušnja, smo veseli, da smo se vrnili v šolske klopi in nadaljujemo z organiziranim izvajanjem pouka, ki omogoča bolj pristne odnose in večji napredek v znanju. Udeležencem pa, poleg organiziranih predavanj, ponudimo tudi oglede, predstavitve različnih organizacij v okolju in sodelovanje na javnih prireditvah. Našteto prispeva k širjenju splošnega znanja, integraciji Romov v širše okolje ter premagovanju predsodkov in stereotipov. Tako so udeleženci oddelkov iz Metlike danes v okviru izbirnega predmeta Odkrivajmo preteklost mojega kraja obiskali Belokranjski muzej Metlika. Muzej skrbi za premično kulturno dediščino Bele krajine. Udeleženci so si ogledali stalno razstavo na Metliškem gradu, ki prikazuje življenje tukajšnjih ljudi, od poselitve v prazgodovini do sredine 20. stoletja.

Ogled muzeja je bil za vse zanimiv, saj so ga obiskali prvič.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj