Na vsebino

Osrednja slovesnost ob prazniku Občine Metlika

Včeraj je v športni dvorani pri Osnovni šoli Metlika potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku. V uvodu smo se z minuto molka spomnili na slovenskega znanstvenika, belokranjskega rojaka in častnega občana Metlike prof. dr. Antona Mavretiča, ki je pred dnevi v ZDA sklenil svojo življenjsko pot.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil Darko Zevnik, župan Občine Metlika, ki je v svojem nagovoru predstavil pridobitve v zadnjem letu, dotaknil pa se je tudi načrtovanih projektov in aktivnosti.

V ospredju so tudi tokrat bili dobitniki priznanj, ki so pustili pečat na različnih področjih. Priznanje za perspektivno športnico je prejela članica Lokostrelskega društva Legende Kolpe Tia Sopčič, ki je kot tekmovalka v okviru nacionalne panožne zveze dosegla zavidljive športne uspehe. Plaketa Občine Metlika za leto 2019 pa je bila podeljena Jožetu Pezdircu iz Krasinca, in sicer za dolgoletno prizadevno in požrtvovalno delo na področju gasilstva ter aktivno delovanje v številnih organizacijah in društvih.

Slovesnost je povezovala Vesna Žist, v kulturnem programu pa so nastopili Mestna godba Metlika, Ansambel Andreja Bajuka, pevski zbor in recitatorji Osnovne šole Podzemelj, pevska skupina Cantabile ter pevke Tina Pezdirec, Žana Škabar Steiner in Eva Nemanič iz Osnovne šole Metlika.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj