Na vsebino

Osrednji dogodek 27. Krakarjevih dnevov

V Kulturnem centru Semič so včeraj pripravili osrednji dogodek v sklopu letošnjih 27. Krakarjevih dnevov, ki jih v spomin na pesnika, novinarja, urednika, prevajalca, esejista in profesorja Lojzeta Krakarja, pripravlja Kulturno društvo Orel.

Gost večera je bil dr. Anton Štrukelj, profesor teologije, avtor številnih teoloških razprav, od katerih so nekatere prevedene v 12 jezikov, ki je bil močno povezan s teologijo nedavno preminulega profesorja Josepha Ratzingerja, papeža Benedikta XVI. V pogovoru z Antonom Gnidovcem je predstavil duhovno in literarno zapuščino zaslužnega papeža Benedikta XVI. ter pomen njegovega učenja za slovensko teologijo. Po Štrukljevih besedah Benedikt XVI. ni bil le veliki teolog in učenjak, ampak tudi veliki molivec, saj se je zavedal, da ni teologije brez pristnega odnosa z Bogom.

Večer so popestrili člani glasbene šole Gradus ad Parnassum.

Naslednji dogodek v sklopu 27. Krakarjevih dnevov bo 17. februarja, ko bodo v sodelovanju s krajevno knjižnico v avli Kulturnega centra Semič pripravili literarni večer Mladost v pesmih Karla Destovnika Kajuha in Lojzeta Grozdeta. Krakarjeve dneve bodo 19. februarja končali s koncertom pevskih zborov in pritrkovalcev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj