Na vsebino

Otvoritev fotografske razstave 20 svetlobnih let

V zgornji avli Kulturnega centra Semiča so včeraj odprli fotografsko razstavo Fotokluba Črnomelj, ki je lani praznoval 20. obletnico delovanja, zato so njegovi člani pripravili razstavo z naslovom 20 svetlobnih let. Na razstavi črnobelih fotografij, ki poudarjajo raznolikost fotografskih tehnik, se predstavlja 18 članov kluba.

Fotoklub Črnomelj je letos prejel Župančičevo diplomo Občine Črnomelj za izjemen doprinos k prepoznavnosti in kakovosti umetnosti fotografije v lokalnem okolju ter za prizadevno in predano delo, ki traja že dobri dve desetletji. Klub trenutno združuje 23 članic in članov, ki pa ne prihajajo zgolj iz Bele krajine. Fotoklub je vsa leta delovanja prisoten v lokalnem okolju in širše. Tako redno pripravlja in izvaja letne razstave kluba in posameznikov, fotografska izobraževanja ter fotosafarije kot izmenjavo fotografskih izkušenj v praksi.

Na semiški razstavi se s svojimi fotografskimi deli predstavljajo Alojz Novak, Andrej Jakljevič, Anita Jamšek, Branimir Dobar, Branko Dražumerič, Bernard Lesica, Bogdan Renko, Bor Vrščaj, Damjan Peteh, Dejan Mržljak, Gregor Hutar, Ivan Pavlakovič ml., Jasna Karin, Peter Ambrožič, Petra Madronič, Samo Jerele, Sanja Hadjur in Vinko Kukman.

Otvoritev razstave je z glasbo popestril Vid Zupanič.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj