Na vsebino

Otvoritev prenovljene ceste v vaseh Cerovec pri Črešnjevcu in Hrib pri Cerovcu

Občina Semič 28. oktobra praznuje občinski praznik. Skozi mesec se v občini zvrstijo številni dogodki in otvoritve. V ta namen je bila včeraj otvoritev prenovljene ceste v vaseh Cerovec pri Črešnjevcu in Hrib pri Cerovcu.

Bogat kulturni program otvoritve so pripravili krajani.

Zbrane je nagovorila županja, Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je letos Občini vendarle uspelo uresničiti dolgoletno željo krajanov po prenovi ceste.

V proračunu je Občini uspelo zagotoviti sredstva za pokritje celotne investicije iz nepovratnih sredstev 23. člena Zakona o financiranju občin. Investicija je zajemala preplastitev 1.840 m cestišča v povprečni širini 3 m, na določenih mestih tudi širše. S sofinanciranjem zainteresiranih vaščanov na Hribu je bilo položenega 110 m optičnega kabla, dodatno pa je bila asfatirana še makadamska pot v dolžini 60 m. Za odvajanje meteorne vode je bilo zgrajenih 6 ponikovalnic, mulde in cestne rešetke, na najbolj kritičnih mestih pa so bile bankine betonirane.

Celotna vrednost investicije je znašala 171.071,67 EUR.

Investicijo je blagoslovil župnik, Luka Zidanšek, županja pa je skupaj z najstarejšo vaščanko, Angelco Plut, investicijo uradno predala namenu.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj