Na vsebino

Otvoritev prenovljenega vodovoda in ceste v ulici Pod vrhom v Semiču

Občina Semič 28. oktobra praznuje občinski praznik. Skozi mesec se v občini zvrstijo številni dogodki in otvoritve. Prva otvoritev je bila v petek, otvoritev prenovljenega vodovoda in ceste v ulic Pod vrhom v Semiču.

Kulturni program so pripravili krajani.

Zbrane je nagovorila županja, Polona Kambič, ki je v govoru izpostavila, da so vaščani odigrali pomembno vlogo pri obnovi, saj so na vsakoletnih zborih občanov opozarjali na dotrajano cesto.

Ob pripravi letošnjega proračuna je bila v proračun umeščena obnova vodovoda v ulici Pod vrhom, sočasno pa je bila umeščena tudi obnova preostanka ceste, ki se ob obnovi vodovoda ne bi preplastila.
Investicija je zajemala obnovo vodovoda v dolžini 452 m, vgradnjo 2 nadzemnih hidrantov in obnovo večine hišnih priključkov. Sočasno je bilo na območju obnove vodovoda asfaltiranih 265 m cestišča. Dela je izvedlo JP Komunala Črnomelj d.o.o. s podizvajalcem podjetjem Didograd, Gregor Didovič s.p. Vrednost del je znašala 117.845,03 EUR.
Drugi del investicije je zajemal preplastitev ceste v zgornjem delu ulice v dolžini 580 m. Dela je izvedlo podjetje CGP d.d., vrednost del pa je znašala 44.972,16 EUR. Skupna vrednost vseh investicijskih posegov je tako znašala 162.817,19 EUR.

Županja je investicijo skupaj z vaščanom Jakša Rudijem uradno predala namenu.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj