Na vsebino

Otvoritev slikarske razstave Zale Pezdirc Burazer

Včeraj bi morali imeti otvoritev že pete samostojne slikarske razstave v okviru projekta Talenti. Žal smo zaradi razmer morali postavitev razstave prilagoditi priporočilom NIJZ, a nam je vseeno uspelo.

Svoja dela bo tudi tokrat preko spleta postavila virtualno na ogled dijakinja 2. letnika Srednje šole Črnomelj, smer gimnazija, Zala Pezdirc Burazer. Že kot otrok je Zala uživala v izdelovanju nakita, modeliranju, kreiranju in šivanju oblek za lutke. Riše že od malih nog. Najraje riše z akvareli, gvašem, večinoma pa medije med seboj kombinira. V zadnjem letu se preizkuša v digitalnem risanju. Njena mentorica je trenutno Gordana Popovič Lozar, profesorica zgodovine in umetnostne zgodovine, v tesnem stiku pa ostaja s svojo prvo mentorico, Natalijo Orlič.

V njenih motivih realistično/realno referenčno sliko kombinira z nekim nadnaravnim oziroma domišljijskim konceptom in/ali živimi barvami. Prekratkim se je začela ukvarjati z ilustracijami, oblikovanjem likov in stripovstvom. Udeležila se je številnih likovnih razpisov in natečajev, med drugim: 36., 37. in 38. likovnega natečaja extempora, 8. bienala, kjer je dobila 1. nagrado v 3. triadi, 5. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine 2019, 19. JQA mednarodnega okoljskega otroškega risarskega natečaja - We all live on on Earth, natečaja ob 790-letnici ustanovitve župnije Črnomelj - Iz roda v rod, 16. mednarodnega natečaja otrok in mladine Together-Finska. Ilustrirala je tudi pravljico o mirnogorskem zmaju, ki jo je objavil turistični krožek na OŠ Mirana Jarca v promocijski zgibanki.

V letu 2019 je imela prvo samostojno razstavo v okviru natečaja: Talenti -razstave mladih likovnikov. Narisala je ilustracijo in oblikovala predstavitvena lika za ITS mag. Anite Starašinič, prof, mag. Vlaste Pezdirc, prof. in Anželike Mitrovič/ć, prof. ter oblikovala maskoti za zavod Videja. Ilustrirala je poučno otroško knjižico “Kdo sem”, ki je izšla v okviru šolske raziskovalne dejavnosti, “Mladi raziskovalci”, ki poteka v okviru projekta RaST. Kot mlada članica KUD Artoteke Bela krajina se je udeležila tudi njihove kolonije.

Video prispevek si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj