Na vsebino

Pahor z britanskima gostjama pri črnomaljskih dijakih

Foto: SŠ Črnomelj
Foto: SŠ Črnomelj

Predsednik republike Borut Pahor je v okviru današnjega dneva slovensko-britanskega prijateljstva, skupaj s parlamentarno državno podsekretarko Wendy Morton in veleposlanico Velike Britanije v Sloveniji Tiffany Sadler obiskal Srednjo šolo Črnomelj. Visoki gostje so se s črnomaljskimi dijaki pogovarjali o evropski prihodnosti. Posebno pozornost so namenili trajnostnemu razvoju in podnebni prihodnosti.

Pred pričetkom pogovora z mladimi je Pahor poudaril, da so podnebne spremembe najpomembnejši globalni izziv, ki ga moramo nasloviti skupaj, pri tem pa moramo biti učinkoviti. S tem je soglašala tudi Mortonova, ki je v duhu dneva slovensko-britanskega prijateljstva poudarila, da prijatelji težave rešujejo skupaj, zato Slovenija in Združeno kraljestvo tesno sodelujeta tudi na področju podnebne prihodnosti.

Ob tej priložnosti so ravno na Srednji šoli Črnomelj naznanili začetek filmskega tekmovanja za mlade na temo podnebnih sprememb, varovanja okolja z naslovom Keep it Cool: Climate Change at my Doorstep.

Na srečanju so v pogovoru s predsednikom in britansko ministrico sodelovali dijaki 3. aG in 3. ST. Gosta sta jih motivirala, da sodelujejo na natečaju in prispevajo svoje drzne ideje o ohranjanju okolja, prav tako sta jim svetovala, naj razmišljajo izven okvirjev in pokažejo svojo kreativnost. Poudarila sta, da je naslednjih 10 let ključnih pri reševanju okoljske problematike.

Vir: SŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj