Na vsebino

Palčki razstavili nekaj svojih likovnih del

Mesec kulture smo v vrtcu tudi likovno obarvali. Ali veste, da je v pojem kulturno-umetnostna vzgoja vpetih več področij in da vanj med ostalim spada tudi likovna umetnost?

Otroci iz skupine Palčki so se pogovarjali o kulturi in še o marsičem … Svojo ustvarjalnost so tako izražali tudi na likovnem področju. Pod mentorstvom Darje Govednik in Lucije Hribljan so ustvajali in rezultate svojega dela postavili na ogled tudi nam. Zanimiva razstava likovnih del je popestrila naš večnamenski prostor. Hvala otrokom in vzgojiteljicama, da so nam ponudili priložnost pokukati v barviti svet njihove domišljije.

Tomaž Vrlič pravi, da likovno izražanje mlajših otrok nastopa v vlogi otrokovega kognitivnega razvoja in predstavlja pripomoček, s katerim otrok spoznava, raziskuje in si razlaga svet okoli sebe. Ker je likovno izražanje v svojem bistvu pogojeno z ustvarjalnostjo, predstavlja likovno delo mlajših otrok tudi pot do likovno – in s tem vsestransko – ustvarjalne, kritične in razmišljujoče osebnosti.

Vir: Vrtec Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj