Na vsebino

Parada učenja 2018

Danes je v Kulturnem domu Črnomelj in njegovi okolici potekala Parada učenja, osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga v Beli krajini koordinira ZIK Črnomelj.

Belokranjska Parada učenja je potekala pod sloganom "Najraje plesaje". Na kratki otvoritvi so se nam v programu predstavili skupina Otroškega vrtca Metlika, starejša Folklorna skupina OŠ Mirana Jarca in KUD Lepa Anka Črnomelj. Približno 400 udeležencev se je nato preselilo v okolico Kulturnega doma in se pod vodstvom folklornih skupin OŠ Mirana Jarca, OŠ Loka, OŠ Belokranjskega odreda Semič in KUD Lepa Anka Črnomelj zavrtelo ob različnih tradicionalnih ljudskih plesih. Prireditev smo zaključili z ogromnim kolom s katerim smo objeli stavbo Kulturnega doma Črnomelj.

Še enkrat bi se radi zahvalili za sodelovanje vsem foklornim skupinam, belokranjskim vrtcem in osnovnim šolam, ki so se udeležili prireditve, našim prostovoljcem ter vsem trem belokranjskim občinam, ki so za naše mlade udeležence zagotovile brezplačni avtobusni prevoz.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj