Na vsebino

PCT pogoj tudi za vstop v metliško občinsko upravo

Spoštovane občanke in občani,

obveščamo vas, da je glede na sprejeti odlok Vlade RS z dne 11. 9. 2021, po novem vstop v poslovne prostore Občine Metlika možen le s pogojem PCT.

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani) je izpolnjen, če oseba razpolaga z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

  • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni (prebolelost),
  • z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19,
  • z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG (hitri test), ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Vsak obiskovalec bo tako ob vstopu v prostore Občine moral pokazati dokazilo o izpolnjenem pogoju PCT, v primeru neizpolnjevanja pogoja se mu vstop ne dovoli. Ob vstopu si je potrebno razkužiti roke, v stavbi je obvezna uporaba maske. Pogovori s strankami se opravljajo z upoštevanjem vseh potrebnih ukrepov.

Še vedno velja, da lahko nekatere vloge oddate elektronsko preko spletne strani Občine Metlika na zavihku Vloge in obrazci, poslovni subjekti pa preko sistema SPOT.

Vloge, ki niso dostopne elektronsko, lahko oddate tudi v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo, plačevanje v sprejemni pisarni do preklica ne bo mogoče, zato vas prosimo, da uporabljate elektronsko bančništvo.

Pozivamo vas, da v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dosledno upoštevate vse ostale ukrepe.

Ostanite zdravi.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj