Na vsebino

Pester program na Dnevih zeliščarstva in razstavi sadja, zelišč in medenih izdelkov

Dnevi zeliščarstva v Beli krajini in vodeni ogledi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov so potekali v Kulturnem domu Črnomelj tudi danes. Obiskali so nas predšolski otroki iz Vrtca Črnomelj, enote Čardak, osnovnošolci iz OŠ Vinica ter uporabniki Varstveno delovnega centra Črnomelj. Program je bil pester, saj so jih sadjarji, čebelar in zeliščarka vodili po razstavi sadja, zelišč in izdelkov iz medu. Na predavanju o sadjarstvu so udeleženci pridobivali nova znanja o različnih sortah sadja in pogojih za pridelavo, v delavnici tradicionalna belokranjska prehrana so delali namaze iz prosa, lanu in ajdove kaše. Zelišča so učenci spoznavali tudi v delavnici izdelovanje mila. Zanimiva je bila predstavitev drena in njegovih zdravilnih učinkov.

Vabljeni jutri od 16. ure dalje v Kulturni dom Črnomelj, kjer bo tržnica ponudnikov izdelkov iz zelišč in ekoloških pridelkov, predstavitve ponudnikov, zeliščarske delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, delavnica sejanja in sajenja zelišč ter predavanje o žganjekuhi.

Vir: ZIK Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj