Na vsebino

Pestro kulturno dogajanje tudi v Semiču

Številnim večjim in manjšim prireditvam ob slovenskem kulturnem prazniku so se pridružili tudi v Semiču. KUD Jože Mihelčič Semič in Kulturni center Semič sta na predvečer praznika pripravila osrednjo prireditev s pevsko skupino Devojke in otroško folklorno skupino OŠ Belokranjskega odreda Semič. Slavnostna govornica je bila ravnateljica Srednje šole Črnomelj Darja Bremec.

Na Prešernov dan pa je vrata na stežaj odprla Muzejska hiša Semič. Poleg javnega vodenja po treh stalnih razstavah z Alenko Snoj, so za najmlajše pripravili delavnico pod vodstvom Nike Kuzma z naslovom Si ti pravi umetnik za Franceta Prešerna?.

Vrata je odprl tudi Kulturni center Semič, kjer sta na ogled fotografska razstava Križišče kultur Roberta Kokola ter slikarska razstava članov KUD Artoteka Bela krajina Med nebom in zemljo.

Društvo vinogradnikov Semič pa je odprlo tudi vrata Vinoteke Semič, kjer so se obiskovalci lahko družili s kraljico metliške črnine Evo Štefanič.

Nekaj utrinkov si oglejte v fotogaleriji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj