Na vsebino

Peticija proti povišanju plač v vladi že kroži po Sloveniji

"Naj pričnem z opravičilom- vsem zdravstvenim delavcem, komunalnim delavcem, trgovcem, vojski, lekarnarjem in vsem ostalim, ki dejansko delajo v kriznih razmerah in se vsakodnevno izpostavljajo- res mi je žal, da vlada, ki je na delu kak teden, enači požrtvovalnost svojega dela z vašim. Vlada, ki ni bila izvoljena. Vlada, katere pohlepnost niti v težkih časih, ki jih preživljamo in tistih, ki znajo kot posledica COVIDA-19 še priti, ne pozna meja in še manj, prioritet.

V istem dihu, ko mnogi zdravniki in ostalo zdravstveno osebje črpa zadnje atome moči, in ko se poleg njih mnogi sodržavljani zaposleni v vojski, policiji, živilskih trgovinah in ostalih pomembnih storitvah, ki še obratujejo, vsakodnevno izpostavljajo nevarnosti okužbe z virusom- velika večina za mizerno plačilo, ki niti slučajno ne odraža truda, napora ali pa trenutne nevarnosti. Še danes je Trgovinska zbornica izjavila, da bi bila stavka trgovcev v teh časih neprimerna. Kot ponavadi, imamo v Sloveniji dvojna merila. Neprimerno, še več nesramo ter nespoštljivo je ne le dejstvo, da je vlada z odločitvijo o povišici v najvišje plačne razrede razvrednotila tiste heroje, ki se dejansko soočajo s kriznimi razmerami in stojijo v prvi vrsti na bojišču COVIDA-19, pač pa se tudi posmehuje vsem tistim, ki so že ali pa še bodo izgubili službe, dohodek, morda celo streho nad glavo. Posmehuje se učiteljem, ki so mogli vrat na nos najti način, da ostanejo v stiku z učenci in nekako predelajo snov. Posmehuje se staršem, ki naenkrat sočasno opravljajo še nalogo delavca ter učitelja kar od doma, brez primerne infrastrukture, medtem ko poskušajo otrokom razložiti, zakaj jim je vsakdan kot ga poznajo, odvzet. Posmehuje se tudi tistim najranljivejšim – starejšim, mnogim upokojencem, brezdomcem, tistim na pragu revščine, ki se soočajo s kriznimi razmerami vsakodnevno - ne le v času COVIDA-19.

Ne moremo na ulice- prvič, ker nam Slovencem žal ni (več) v krvi, da se postavimo zase, in drugič- ker če to storimo sedaj, tvegamo resno okužbo velikega dela prebivalstva ter- seveda - dobimo globo med 70 in 400 evri, ki bo romala, kakopak, na račun elite.

Lahko pa podpišemo peticijo- morda res ne bomo dosegli veliko, se bodo pa morda sodržavljani, ki se (za nas) trenutno žrtvujejo po svojih najboljših močeh, počutili bolj cenjene. Človeške. Videne. HVALA VAM KER STE!

Maja Tepeh"

Če želite peticijo podpisati, to lahko storite TUKAJ.

Lahko pa podpišete tudi apel Vladi Republike Slovenije za pomoč samozaposlenim zaradi posledic epidemije koronavirusa TUKAJ.

Vir: Peticija.online

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj