Na vsebino

Pleši, Jure, do jutranje ure!

Včerajšnji večer v Črnomlju, v Jurjevanjski dragi, je bil resnično spektakularen. Na velikem odru so se zvrstile izjemne folklorne skupine iz različnih delov sveta, Panama, Južna Koreja, Grčija in Italija. Vsaka skupina nas je popeljala na nepozabno potovanje skozi bogate kulture in tradicije, ki so nas pustile brez besed! Ponosni smo, da lahko gostimo tako raznolike in talentirane folklornike, ki ohranjajo in delijo svojo kulturno dediščino.

Seveda pa so naša srca še posebej ogrela domače skupine iz Bele krajine, FS Zeleni Jurij, MFS Ivan Navratil, KUD Božo Račič Adlešiči in KTŠD Stari trg ob Kolpi.

Danes pa vabljeni na drugi dan nastopov vseh 4 gostujočih skupin in naših domačih Belokranjskih. Na odru bodo nastopili: Panama, Južna Koreja, Grčija, Italija, KUD Oton Župančič Vinica, FS Dragatuš, KUD Merak Črnomelj, KUD Bela krajina in iz gorenjske AFS Ozara Kranj.

Vir: Jurjevanje v Beli krajini

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj