Na vsebino

Pločnik in javna razsvetljava na Štrekljevcu

Županja Občine Semič Polona Kambič in direktor družbe Malkom Novo mesto d.o.o.sta v petek podpisala pogodbo za izgradnjo pločnika in javne razsvetljave ob regionalni cesti na Štrekljevcu. Vrednost pogodbenih del je 75.423,65€ z DDV.

Investicija bo financirana s sredstvi proračuna Občine Semič in pa nepovratnimi in povratnimi sredstvi po 21. členu Zakona o financiranju občin (ZFO-1), ki so občinam namenjena za investicije. Dela se bodo izvajala od julija do predvidoma konca septembra 2018.

Območje gradnje je v naselju Štrekljevec ob državni cesti R2-421/2507, od km 0,0+00 do km 0,2+00. V okviru investicije bo izvedeno:

- izgradnja pločnika v dolžini 200 m, širine 1, 50m

- meteorna kanalizacija v dolžini 95 m

- cestna razsvetljava

– nadaljevanje: 3 svetilke v dolžini 110m.

Izvedba investicije ob zelo prometno obremenjeni državni cesti bo pozitivno prispevala k izboljšanju prometne infrastrukture v naselju Štrekljevec, dvignila raven varnosti šolskih otrok, izboljšala kakovost življenja lokalnemu prebivalstvu ter prispevala k boljšemu estetskemu videzu in večji urejenosti naselja.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj