Na vsebino

Po Slovenski planinski poti z Majo Kuzma Ganić

Foto: MC Bit Črnomelj in Knjižnica Črnomelj
Foto: MC Bit Črnomelj in Knjižnica Črnomelj

Ob Mednarodnem dnevu gora, ki ga obeležujemo 11. decembra, smo Planinsko društvo Črnomelj, Mladinski center Bit Črnomelj in Knjižnica Črnomelj v našo družbo povabili Majo Kuzma Ganić.

Kreativna hiša mladih je v petek, 9. decembra, gostila tolmačico slovenskega znakovnega jezika, novinarko, odlično motivatorko, planinko in pisateljico, ki je v letošnjem letu izdala knjigo Odločena, iti po neznani poti. Gre za potopisno doživljajski dnevnik s Slovenske planinske poti, ki jo je avtorica med 21. julijem in 18. avgustom 2018 v celoti prehodila sama. Potopis je prepleten z avtobiografskimi zgodbami, Majinimi osebnimi doživetji. Skozi njene besede smo spoznali, kako je v popolni tišini možno prehoditi 617 kilometrov dolgo pot, ki pelje iz Maribora do Debelega rtiča. Z njo smo se potepali po naših preljubih hribih in gorah ter spoznali njeno gluhoto, ki ji je v večen izziv.

Da je pogovor lažje potekal, je poskrbel Bojan Mord, tolmač slovenskega znakovnega jezika in letošnji prejemnik jabolka navdiha, priznanja, ki ga podeljuje slovenski predsednik Borut Pahor. Za pomoč pri organizaciji dogodka se zahvaljujemo JSKD OI Črnomelj.

Za pokušino: »Naj se ti nikamor ne mudi, izžemi iz poti največ kar lahko za svojo dušo. Bodi srečna, na koncu pa boš občutila radost življenja. Samo nadaljuj. Ko ti bo pretežko, se ustavi, globoko zadihaj in spet nadaljuj.« (stran 312)

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj