Na vsebino

Počitnice, ki so prehitro minile ...

Kljub negotovosti in napetostim po napornem letu šolanja na daljavo in zopet v šoli smo se trudili, da bi našim šolarjem ponudili različne možnosti za sprostitev in nabiranje energije za delo v novem šolskem letu, še posebej tistim, ki jim njihove družine tega ne bi mogle omogočiti. S pomočjo sredstev iz akcij ZPM Slovenije in ZPM Ljubljana Moste Polje smo uspeli polepšati počitniške dneve na letovanjih ob morju in v planinah 54 učencem in ob pomoči Družbe Radio Tednik Ptuj popeljati na nepozabni družinski izlet poln 50 sedežni avtobus v Terme Ptuj. Za tiste, ki so preživljali počitnice doma, pa smo organizirali dvakrat kopalni izlet na poletno Termalno riviero v Terme Čatež.

Vsi skupaj smo za …. izlet na Ptuj

Pridružili smo se najbolj veseli poletni prireditvi Družbe Radio Tednik Ptuj, v okviru projekta Vsi skupaj smo za – enakost, prijateljstvo, sopomoč

Izleta na Ptuj so se zelo razveselili člani belokranjskih socialno šibkih družin, ki so napolnili avtobus in se v zgodnjih jutranjih urah odpeljali proti Ptuju. To je bilo posebno doživetje, saj se le malokdaj ponudi priložnost, da gredo lahko cele družine brezplačno skupaj na izlet, kjer se družijo starši s svojim otroki ves dan. V bazenih terme Ptuj so imeli na voljo neomejeno kopanje in dan so zaključili s koncertom, na katerem so jih razveseljevali Čuki, Petovia kvintet, BQL in Dejan Vunjak. Zelo veseli in prijetno utrujeni so se vrnili domov z željo, da bi smeli to ponoviti tudi naslednje leto.

Razgibane angleške počitnice v Kranjski Gori

V prvih dneh julija so naši šolarji preživeli nekaj prelepih dni na razgibanih angleških počitnicah v Kranjski Gori, za katerega je vsako leto več zanimanja. Program tabora je bil obarvan ustvarjalno, športno, pohodniško in jezikovno. Posebej so bili veseli druženja ob večernem ognju, dogodivščin v naravi, zvokov kitare, kopanja v jezeru Jasna ali v bazenu in seveda novih prijateljev in prijateljic, druženja in zabave! Angleškega jezika so se učili sproščeno, saj je bilo njihovo predznanje zelo različno in tisti, ki so znali več, so pomagali prevajati drugim.

Tabor ob Bohinjskem jezeru

Letos se je manjša skupina belokranjskih otrok, ki prejemajo botrstvo, prvič vključila tudi v tabor ob Bohinjskem jezeru. To je bila za njih povsem nova, a zanimiva izkušnja. Nastanjeni na tabornem prostoru, z odbojkarskim igriščem in koši za košarko ob čudovitem Bohinjskem jezeru so se družili, uživali v ustvarjalnih delavnicah, raziskovali okolico, osvajali nove veščine na taborniški način in uživali ob tabornem ognju. Bili so navdušeni in presenečeni nad lastnimi, doslej še neodkritimi sposobnostmi. Vrnili so se zelo zadovoljni in polni novih izkušenj.

Letovanje ob morju v Zambratiji

Otroci, predvsem tisti, ki so bili letos prvič na morju in tisti, ki imajo le redkokdaj možnost letovati ob morju, so uživali v novem okolju, v obnovljeni obmorski vili, v parku z visokimi borovci, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki in mizami za namizni tenis ob lepo urejeni plaži. Program je nudil različne dejavnosti skozi ves dan in ob njem so se spletale tudi številne nove prijateljske vezi. Zato ni čudno, da so se ob slovesu ob koncu letovanja marsikomu zasolzile oči ob vprašanju, ali bomo šli lahko skupaj tudi drugo leto.

Letovanje na Debelem Rtiču

Zadnja izmena belokranjskih otrok je letovala v letošnjih počitnicah na Debelem Rtiču v organizaciji ZPM Ljubljana Moste Polje. Dom z dolgoletno tradicijo stoji ob čistem morju, opremljen z igrišči in bazeni. Program letovanja je bil enak kot v Zambratiji in otroci so se vrnili veseli in zadovoljni domov le nekaj dni pred začetkom novega šolskega leta. Koliko novih doživetij, koliko novih dejavnosti, koliko prelepih večerov ob morju, koliko novih prijateljstev… in želja, da bi mogli še kdaj letovati ob morju.

Dva kopalna izleta v Terme Čatež

Kot je že v navadi, smo organizirali tudi med letošnjimi počitnicami dva celodnevna kopalna izleta na poletno Termalno riviero v Terme Čatež - na predlog mladih članov Društva prijateljev mladine Metlika. Uživali so v največjem vodnem razkošju termalnih bazenov v Sloveniji, v neomejeni svobodi, v raznovrstnih in unikatnih vodnih atrakcijah in bazenih različnih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 °C. Prijetno utrujeni in zadovoljni so se pod večer vračali na svoje domove.

Vir: DMP Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj