Na vsebino

Počitniške aktivnosti v VNRC-ju

V mesecu juliju smo v Večnamenskem romskem centru, ob torkih in četrtkih, organizirali zanimiv počitniški program za romske in ne romske šoloobvezne otroke.

Otroci in mentorji smo bili ustvarjalni, športni, kulturni in družabni. Tako smo ustvarili hobotnico Rozi iz plastenk, pahljačo za vroče dni, Mavrično ribico pa še kaj. Gostili smo mojstrico slime-a Ailo, ki nas je naučila izdelati, v otroškem svetu trenutno zelo popularno sluz.

Na bližnjem igrišču smo tekali za žogo in tekmovali v skakanju čez kolebnico. Plavali smo v Fiesi in uživali v celodnevnem izletu na morje.

V knjižnici smo prisluhnili zanimivim pravljicam ter si ogledali kamišibaj predstave. Zavod za izobraževanje in kulturo nam je omogočil ogled kino predstave.

Ko nam je vročina prišla do živega in se nam ni ljubilo ustvarjati ali športati smo ob sočnem sadju igrali družabne igre, barvali pobarvanke in poslušali glasbo.

Veseli smo, da je naš program obiskalo tudi nekaj ne romskih otrok, ki so se prvič družili z romskimi vrstniki izven šole.

Zaradi pridnih prostovoljk, sodelovanja z drugimi organizacijami ter staršev brez predsodkov, je bil naš počitniški program še bogatejši. Organizatorka programa Slađana Adamov in otroci iz VNRC-ja se zahvaljujemo našim prostovoljkam Tonji in Andreji, slime mojstrici Aili, knjižničarkam Bredi in Danieli, avtorju najkrajše pravljice in glasbenbiku Darkotu, ge. Mariji Miketič iz ZIK-a Črnomelj ter vsem staršem, ki so svoje otroke dvakrat na teden zaupali nam.

Vir: CSD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj