Na vsebino

Počitniški izzivalci - OŠ Mirana Jarca Črnomelj (video)

Ob koncu koledarskega leta smo objavili prispevek OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki govori o snemanju prispevka za oddajo Počitniški izzivalci, ki je del počitniškega programa na RTV Slovenija. Gre za izobraževalno razvedrilno oddajo, v kateri so objavljeni tudi posnetki učencev iz različnih krajev po Sloveniji, ki predstavljajo počitniške namige, kaj vse lahko mladi počnejo v njihovem kraju med počitnicami.

Osem učencev petih, šestih in sedmih razredov, Mila, Deja, Tea, Anže, Peter, Gregor, Sofija in Ajda, so v dobrih dveh minutah predstavili zgodovino Črnomlja in podali nekaj predlogov, kaj lahko njihovi vrstniki počnejo v Črnomlju in njegovi okolici. Pri tem so nam prijazno pomagali Rihard Zupančič iz Izletniške kmetije Zupančič, Gregor Šmalcelj iz Krajinskega parka Lahinja, Sonja Maver iz TIC Črnomelj, Janez Weiss iz Mestne muzejske zbirke, Danijel in Ana Klepec iz Klepčeve žage in mlina, Bernarda Kump iz Belokranjskega izročila in Danijela Nedič Orešič z Občine Črnomelj. Posnetke smo posneli sami, uporabili pa smo tudi občinske in šolske arhivske dron posnetke KP Lahinja in Črnomlja, montaža pa je delo RTV Slovenija.

RTV Slovenija je oddajo v svojem programu že predvajala, zdaj pa omenjeni posnetek v ogled ponujamo tudi vam:

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj