Na vsebino

Podpisana pogodba za gradnjo OŠ Loka Črnomelj

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek in predsednik uprave družbe CGP Martin Gosenca sta danes podpisala težko pričakovano pogodbo o projektiranju, gradbenih, obrtniško zaključenih in instalacijskih delih, dobavo in montažo opreme ter izvedbo zunanje ureditve za objekt Osnovne šole Loka Črnomelj. Vrednost del znaša nekaj več kot 10,81 milijona evrov. Končanje vseh del pričakujejo julija 2024 in začetek pouka v novih šolskih prostorih v šolskem letu 2024/25.

»Izredno sem vesel, da smo naredili ta temeljni korak za začetek gradnje nove šole v Loki v Črnomlju. Gre za eno največjih investicij v šolstvo v občini in nasploh v Sloveniji. Zavedamo se, da bomo le z vlaganjem v znanje omogočili lepšo prihodnost naših otrok. Da smo prišli do tega trenutka je bilo potrebnega ogromno prilagajanja, intenzivnega pogajanja in usklajevanja s pristojnimi na državni ravni. Brez pomoči nekaterih posameznikov, ki so tudi danes tukaj, to ne bi bilo mogoče, zato iskrena hvala. Pohvaliti moram tudi zaposlene v občinski upravi, ki delajo na projektu že od vsega začetka,« je ob podpisu pogodbe dejal Kavšek.

Več o samem projektu je povedal predsednik uprave družbe CGP Martin Gosenca, ki se je zahvalil za izkazano zaupanje in izpostavil, da se bodo po podpisu pogodbe lotili projektiranja. Partner v projektu je podjetje TGH iz Črnomlja.

Ravnateljica OŠ Loka Damjana Vraničar se je zahvalila projektni skupini na občini in županu ter poudarila, da so izjemno veseli začetka gradnje, ki jo čakajo že vrsto let. Spregovoril je tudi Marjan Dolinšek, državni sekretar za področje izobraževanja in športa v kabinetu predsednika vlade.

Ravnateljica Damjana Vraničar o trenutni situaciji na OŠ Loka:

V kratkem bo organizirana tudi javna predstavitev idejne zasnove Osnovne šole Loka Črnomelj. Sledi faza projektiranja, ki bo trajala približno pol leta in pridobivanje gradbenega dovoljenja. Pri projektiranju bo vključena tako občina kot šola. V vmesnem času se bo izvedla rušitev celotnega starejšega dela šole. Termin rušitvenih del bo naknadno usklajen z izbranim izvajalcem in s samo šolo. Po teh aktivnostih sledi izgradnja nove šole, ki bo predvidoma trajala okoli 18 mesecev.

Kaj bo šola pridobila z dograditivjo je še na kratko povedala ravnateljica Damjana Vraničar:

Investicijska vrednost projekta rušitve in novogradnje dela objekta Osnovna šola Loka znaša nekaj več kot 12,1 milijona evrov z DDV, od tega bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 6,95 milijona evrov. Eko sklad RS bo prispeval nekaj manj kot 1,36 milijona evrov, preostanek v višini nekaj več kot 3,81 milijona evrov pa bo zagotovila občina.

Površina novogradnje znaša okoli 4.400 kvadratnih metrov. Osnovni namen naložbe je izboljšanje prostorskih možnosti in zagotavljanje delovnih, bivalnih ter učnih pogojev v OŠ Loka, kjer se že leta soočajo s prostorsko stisko in izvajanjem osnovnošolskega pouka v prostorih, ki ne dosegajo prostorskih normativov.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj