Na vsebino

Podžupanski trio v Črnomlju

Z leve: Dubravko Čengija, Andrej Kavšek, Maja Kocjan in Jaka Birkelbach. Foto: Občina Črnomelj
Z leve: Dubravko Čengija, Andrej Kavšek, Maja Kocjan in Jaka Birkelbach. Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je s sklepom določil podžupane, ki mu bodo v novem mandatu pomagali pri njegovem delu in po njegovem pooblastilu opravljali določene naloge iz pristojnosti župana. Poleg dosedanjega podžupana Dubravka Čengije (Lista za razvoj), bosta podžupansko funkcijo opravljala še Maja Kocjan (SDS) in Jaka Birkelbach (SD).

Dubravko Čengija je bil podžupan tudi v preteklem mandatu. Županu bo pomagal pri opravljanju nalog iz njegove pristojnosti in ga nadomeščal v primeru odsotnosti ali zadržanosti. V primeru predčasnega prenehanja mandata župana, bi začasno opravljal tudi župansko funkcijo.

Maja Kocjan bo opravljala naloge medobčinskega povezovanja in sodelovanja, Jaka Birkelbach pa bo opravljal naloge priprave programa prireditev in obeležitev pomembnejših obletnic ter dogodkov v občini.

Vsi podžupani bodo svojo funkcijo opravljali nepoklicno in bodo izvajali naloge po pooblastilu župana, so še sporočili s črnomaljske občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj