Na vsebino

Poleg večnamenske športne površine tudi obnovljena vodna korita

V sklopu projekta »Interpretacija vodnih virov in ekstenzivnih pašnikov v Poljanski dolini« je zdaj urejena večnamenska športna površina v Starem trgu (ureditev tribun in postavitev večnamenskega objekta). Obnovljen je bil tudi sklop vodnih korit z dostopno potjo in lokacija Deskuvsko - Kovačevskega kala. Sočasno z ureditvijo dostopne poti do korit je bilo z lastnimi sredstvi Občine Črnomelj urejeno tudi odvodnjavanje meteorne vode.

Vsa dela v sklopu projekta so izvedli lokalni podjetniki, in sicer: projektno dokumentacijo za investicijo je pripravilo podjetje Arhimod, Iztok Mrzljak s.p., izvajalec gradbenih del je bilo podjetje Mirabilis d.o.o., dela pa je nadziralo podjetje Ambiens d.o.o.. Vrednost izvedenih del je 71.315,51 EUR z DDV, ki bodo delno sofinancirana tudi s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Projektni partner Javni zavod Krajinski park Kolpa pa je v okviru projektnih aktivnosti izvedel obnovo naravne vrednote, izvirne jame Peč .

Projekt, ki ga vodi in koordinira RIC Bela krajina skupaj z projektnimi partnerji Občino Črnomelj, Kulturnim društvom Stari trg ob Kolpi in Javnim zavodom Krajinski park Kolpa, je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Več o projektu TUKAJ.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj