Na vsebino

Policija je zaradi dogajanja ob meji izdala zloženko

Policija je zaradi dogajanja ob meji izdala zloženko z naslovom Preventivni nasveti občanom, kako ravnati ob srečanju z nezakonitimi migranti.

"Z vašimi informacijami smo pri svojem delu lahko še uspešnejši in učinkovitejši. Prebivalci namreč najprej in najbolje prepoznate nenavadne in sumljive okoliščine, ljudi in vozila v svojem okolju," se policija obrača na občane.

Nasveti policistov ljudem, ki živijo ob južni meji, so, da naj ključev ne puščajo v avtomobilih, da naj vozila zaklepajo tudi, ko so parkirana na dvoriščih, in ključe hranijo na varnem mestu.

"Kolesa in mopede hranite v zaklenjenih garažah in drugih objektih. Poskrbite za hrambo preostalih voznih sredstev, kmetijskih strojev in delovnega orodja ter jih ne puščajte v okolici hiše brez nadzora."

Občanom še svetujejo, naj med odsotnostjo z doma, četudi je le kratkotrajna, zaklepajo vrata stanovanjskih hiš in drugih objektov ter zapirajo pritlična okna in balkonska vrata, saj bodo le tako zmanjšali tveganje za vstop v objekte in morebitne tatvine.

"Ob srečanju z nezakonitimi migranti in pojavi sumljivih vozil takoj pokličite policijo, saj se bomo tako lahko odzvali in prevzeli obravnavo nezakonitih migrantov," je še zapisano v priročniku.

Priponke

Vir: Večer

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj