Na vsebino

Policisti imajo polne roke dela ...

V sredo zjutraj so pri Hrastu pri Vinici policista, ki sta bila na poti v službo, opazila in nato pomagal prijeti skupaj 8 tujce, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Šlo naj bi za štiri državljane Pakistana in štiri državljane Bangladeša.

V naselju Drašiči so metliški policisti v sredo prijeli domnevnega državljana Bangladeša.

V bližini Ručetne vasi so policisti v sredo ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. Pri pregledu vozila so v tovornem prostoru odkrili 36 državljanov Pakistana, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Vsem so odvzeli prostost, 51 letnega državljana Romunije pa so s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Črnomaljski policisti so v Drenovcu v sredo dopoldne ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Indije. Vozilo francoskih tablic so zasegli, tujcu pa odvzeli prostost, saj se je izkazalo, da je državno mejo med Italijo (od koder je prišel) in Slovenijo prestopil na nedovoljen način. Zaradi suma, da je sodeloval pri izvajanju nezakonitega prehajanja državne meje, so mu odvzeli prostost.

V bližini naselja Radovica so policisti v sredo prijeli šestčlansko družino iz Iraka. Štirje od njih so mladoletni, stari med tri in šestnajst let. V postopku so ugotovili, da so državno mejo prestopili na nedovoljen način. Izven naselja Bojanja vas so prijeli državljana Sirije in državljana Palestine.

Pri Starem trgu ob Kolpi so včeraj nekaj pred poldnevom prijeli državljana Libije, ki je v Slovenijo prišel na nezakoniti način. Nekaj kasneje so na istem območju prijeli še tri državljane Alžirije.

V bližini naselja Črešnjevec pri Dragatušu so policisti včeraj prijeli državljana Kameruna in Iraka, ki sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda.

Včeraj zvečer so v Kanižarici prijeli tri državljane Eritreje, ki so v Slovenijo prišli na nedovoljen način. V Učakovcih pa so prijeli 18 državljanov Pakistana, med njimi tudi 13-letnega otroka brez spremstva, ki so ga nastanili v center za tujce.

Policijski postopki s prijetimi tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj