Na vsebino

Policisti poročajo o dogodkih minulega konca tedna

V podaljšanem prazničnem vikendu (od četrtka zjutraj do ponedeljka zjutraj) so policisti obravnavali 249 dogodkov in na številko policije prejeli 944 klicev. Daleč največ dogodkov je bilo povezanih z javnim redom in mirom ter prometno varnostjo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 70 dogodkov, od tega 35 prometnih nesreč z materialno škodo (od tega 15 povoženj divjadi in drugih živali), 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi poškodbami.

V četrtek zvečer so v Črnomlju ustavili 40-letnega motorista. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, ker mu je le-to bilo že prej zaradi hudih kršitev odvzeto. Posumili so, da vozi pod vplivom alkohola, a je preizkus in strokovni pregled odklonil. Yamaho so mu zasegli in zanj uvedli postopek o prekršku.

V petek dopoldne se je lažje poškodoval 49-letni motorist, ki je peljal od Doblič proti Staremu trgu. Na cesto mu je stekla srna, ki jo je zbil in pri tem padel. V nesreči se je lažje poškodoval, za poginulo srno so poskrbeli lovci.

Črnomaljski policisti so v četrtek zjutraj pri Miličih prijeli štiri državljane Irana, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Dan kasneje, tudi v zgodnjih jutranjih urah, so jih v Žuničih prijeli deset. V noči iz petka na soboto so pri Butoraju črnomaljski policisti prijeli pet državljanov Afganistana.

Črnomaljski policisti so v naselju Žuniči v nedeljo popoldne prijeli državljana Rusije, ki ni znal točno pojasniti, kako je prišel v Slovenijo. Pri postopku s slednjim je bila v veliko pomoč policistka iz Estonije zaradi poznavanja ruskega jezika, v katerem je tekel postopek.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj