Na vsebino

Policisti poročajo o dogodkih minulega konca tedna

V petek zjutraj je policist – vodnik službenega psa na relaciji Ponikve – Laze prijeli šest državljanov Pakistana, pet indije in dva Bangladeša.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti na Lazah in v okolici Ponikev prijeli po enega tujca iz Bangladeša in Nepala ter deset državljanov Indije. V Marindolu so prijeli državljana iz Burundija.

V Lokvah so v nedeljo popoldne zaradi kršitve javnega reda in miru policisti napisali tri plačilne naloga: najprej 47-letnici in 34 letnici, ki sta se sprli in grozile s pretepom, tako da so ju pomirili šele policisti. V spor se je vmešal še 32-letnik, ki so mu po zaključku postopka tudi napisali plačilni nalog.

Črnomaljski policisti so uvedli postopek zoper 31-letnika iz Ručetne vasi zaradi kurjenja različnih odpadkov, s katerimi je zadimil okolico.

V nedeljo zvečer se je na mejni prehod Metlika, proti Sloveniji, pripeljal 44-letni voznik iz Škofje Loke. Policisti so zaradi obnašanja osumili, da ni najbolj psihofizično pripravljen za vožnjo avtomobila (in da vozi brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,25 mg/l alkohola v izdihanem zraku, avto pa zasegli.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj