Na vsebino

Policisti poročajo o včerajšnjih dogodkih

Včeraj okoli 14.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda v Tribučah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 61-letni voznik avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 54-letnega voznika mopeda. Lažje poškodovanega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Policisti PP Metlika so včeraj popoldne med kontrolo prometa v okolici Metlike z uporabo modrih luči ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Semiču, kjer je ustavil vozilo in peš pobegnil. Kasneje so policisti v Semiču ustavili kršitelja, ki je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,96 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3.700 evrov.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj