Na vsebino

Ponoči in jutri dopoldne bo pri nas še jasno

Ponoči bo delno jasno, jugozahodnik bo oslabel. Proti jutru se bo na zahodu pooblačilo in predvsem v hribovitih krajih se bodo začele pojavljati krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15 °C.

Jutri dopoldne bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, drugod bo še delno jasno. Popoldne in zvečer se bo od zahoda tudi drugod pooblačilo, krajevne padavine, deloma nevihte, se bodo počasi širile nad osrednjo Slovenijo, proti vzhodu pa bodo manj verjetne. Spet bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 16, drugod od 19 do 23, na vzhodu do 26 °C.

V noči na soboto bodo krajevne padavine večinoma ponehale. V soboto bo sprva delno jasno, nato spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Hladneje bo. V nedeljo bo oblačno, dež bo dopoldne od zahoda zajel večji del Slovenije. Meja sneženja se bo ponekod spustila pod 1000 m nadmorske višine.

Nad zahodno in delom srednje Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nova vremenska motnja je nad Francijo in Španijo in se počasi pomika nad zahodno Sredozemlje. V višinah priteka z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje topel in nekoliko bolj suh zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj