Na vsebino

Ponoči in jutri zjutraj bodo prehodno tu in tam manjše padavine, nato bo sončno in marsikje tudi vetrovno

Zvečer in ponoči bodo prehodno manjše krajevne padavine, po nižinah večinoma dež. Predvsem v nižjih legah Gorenjske bo možna poledica. Zlasti v višjih legah bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo do jutra ponehal. V severnih krajih pa bo zjutraj zapihal severnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastala bo še kakšna manjša ploha. Pihal bo severni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 5 do 11 °C.

V torek bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri, ki bo popoldne oslabel. V sredo bo na Primorskem in Notranjskem oblačnost naraščala, drugje bo še precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo na zahodu in v osrednjem delu države večinoma oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Na vzhodu bo še deloma sončno in vetrovno.

Območje visokega zračnega tlaka, ki iznad zahodne Evrope sega nad Alpe, je nad nami oslabelo. Nova vremenska fronta se od severozahoda pomika proti Alpam in bo v noči na ponedeljek oslabljena prešla naše kraje. K nam od severozahoda priteka še nekoliko toplejši zrak.

Vir: ARSO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj