Na vsebino

Ponovno nezakoniti prestopi meje

Na območju Bele krajine so policisti včeraj izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci, državljani Pakistana, so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

V Rosalnicah pa je včeraj, ravno na to temo, potekala tiskovna konferenca predstavnikov policije. Anton Štubljar, vodja Oddelka za državno mejo in tujce na Policijski upravi Novo mesto, in Melita Močnik, vodja Sektorja mejne policije na Generalni policijski upravi, sta pri železniškem mostu nad Kolpo v Rosalnicah pri Metliki predstavila podatke in okoliščine nezakonitih prehodov ter delo policistov, ki varujejo državno mejo.

Ilegalni prehodi se povečujejo od lanskega oktobra, največ pa jih je bilo prav letošnjega aprila. Do včeraj so obravnavali 509 tujcev, od tega v Beli krajini kar 462. Šest migrantov je letos v Kolpi utonilo, od tega štirje na slovenski strani.

Zvočni zapis

  • - Anton Štubljar, vodja Oddelka za državno mejo in tujce na PU Novo mesto

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj