Na vsebino

Posvet mentorjev gasilske mladine

Minuli petek in soboto smo se predstavniki vseh treh gasilskih zvez belokranjske regije udeležili Posveta mentorjev gasilske mladine, ki ga vsako leto organizira Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije v Zrečah. Tokrat se nas je zbralo preko 180 iz celotne Slovenije.

Gasilsko zvezo Metlika so predstavljali predsednik MK GZ Metlika in hkrati tudi član Mladinskega sveta GZS Amir Mehadžić, Simona Bajuk in Denis Spudič. Iz Gasilske zveze Semič sta bila prisotna predsednik MK GZ Semič Andrej Jakša in Jure Kočevar, iz Gasilske zveze Črnomelj pa predsednik MK GZ Črnomelj Darjan Grudnik in Matej Pezdirc.

Člani Mladinskega sveta in ostali strokovni gostje so za mentorje pripravili različne delavnice in predavanja, predsednik in poveljnik GZS, Janko Cerkvenik in Franci Petek, pa sta spregovorila o aktualnostih v gasilski organizaciji. Mentorji so se seznanili s stresom pri reševalcih, o odnosih med ljudmi, spoznavali pa so tudi številne nove pristope za družabno animiranje gasilske mladine. Predstavljen je bil tudi Temeljni program usposabljanja mladih gasilcev, pogovorili pa smo se tudi o novostih, ki nas čakajo na letošnjih gasilskih tekmovanjih.

Med samim posvetom so tudi mentorji lahko povedali svoje mnenje, podali predloge za nadaljnji razvoj dela z gasilsko mladino in opozorili na stvari, ki bi jih bilo potrebno v bodoče popraviti. Veliko slišanih in videnih novostih ter nova znanja bomo že kmalu lahko prenesli tudi na ostale mentorje v belokranjski gasilski regiji.

Z gasilskim pozdravom "NA POMOČ!".

Vir: MK GZ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj