Na vsebino

Potrdili še dva primera okužbe

Po včerajšnjem odkritem primeru pozitivnega testa na novi koronavirus pri tretješolcu na mariborski osnovni šoli Ludvika Pliberška je skupaj v karanteni 25 ljudi. Ob družini osnovnošolca in njegovih sošolcih še ekipa sodelavcev učenčeve matere na eni od bencinskih postaj v Mariboru.

Na Osnovni šoli Ludvika Pliberška v Mariboru so bili včeraj obveščeni o okužbi pri enem od njihovih učencev. Kot je dejala ravnateljica šola Lidija Todorović, osnovnošolec ni zbolel in ni kazal znakov okužbe. Skupaj naj bi v družini potrdili tri pozitivne primere. Ob osnovnošolcu naj bi bila še okužena ena odrasla in brat okuženega učenca.

Včeraj so potrdili dve novi okužbi, ena od teh prihaja iz Maribora. Skupno je tako potrjenih 1.477 primerov, 109 oseb pa je umrlo. V torek so testirali 807 oseb.

Zadnji dve okužbi sta v Mariboru prvi po 30. aprilu.

Kje so se okužili še ni znano

Od kod so prinesli virus oziroma ali je prišel iz tujine, še ni jasno, saj je epidemiološko poizvedovanje še v teku, je včeraj povedal Mario Fafangel z NIJZ. Opozoril je, da je možno, da je virus prisoten še v Sloveniji.

V razredu 18 otrok

V razredu, ki ga obiskuje tretješolec, je 18 otrok. Potem ko so na šoli prejeli obvestilo NIJZ o okužbi, so po besedah ravnateljice najprej obvestili starše teh otrok, da so prišli ponje. Ti bodo torej morali v prihodnjih dveh tednih ostati doma, natančna navodila, tudi glede morebitnega testiranja na novi koronavirus, pa bodo prejeli od NIJZ.

NIJZ se je po ogledu šole in opravljenem epidemiološkem poizvedovanju iz previdnostnih razlogov odločil zapreti zgolj razred, ki ga je učenec obiskoval, poroča STA.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj