Na vsebino

Povabilo na igro v prostoru "Lov na Urška"

V soboto, 8. oktobra 2022, so v Starem trgu ob Kolpi, v sklopu projekta »Skozi pravljice do medgeneracijskega druženja prebivalcev v Poljanski dolini«, člani KD Stari trg ob Kolpi pripravili zaključni dogodek »Uršek se predstavi«.

Po končanem dogodku s kulturnim programom je sledila igra v prostoru »Lov na Urška«. Zbrani obiskovalci so v 3 knjigobežnicah v Poljanski dolini ob Kolpi (Stari trg ob Kolpi, Zagozdac in Radenci) dobili zemljevid »Lov na Urška« ter si poskenirali QR kodo, s katero so dobili namige, kje v bližnji okolici se skriva škrat Uršek. Z iskanjem škrata so tako lahko spoznavali naravne in kulturne znamenitosti Poljanske doline ob Kolpi.

V nadaljevanju vam prilagamo pravljico, ki vas bo morda prepričala, da se tudi Vi pridružite Lovu na Urška in raziščete Poljansko dolino ob Kolpi!

Vabljeni!

Javni zavod RIC Bela krajina, kot vodilni partner, se je s projektnima partnerjema (Kulturno društvo Stari trg ob Kolpi in Knjižnico Črnomelj) prijavil na 7. javni poziv Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina s projektom »Skozi pravljice do medgeneracijskega druženja prebivalcev v Poljanski dolini«, z akronimom Uršek se druži.

Konec januarja 2022 je bil projekt potrjen z odločbo in je tako v višini 80 % sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Celotna vrednost projekta znaša 31.354,53 EUR, od tega je lastnih sredstev partnerjev v višini 7.592,05 EUR.

Projekt se izvaja 8 mesecev, od marca 2022 do konca oktobra 2022.

Zvočni zapis

  • - Pravljica Penezar

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj