Na vsebino

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Minuli petek, nekaj po 16. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti Novo mesto – Metlika, pri odcepu za Dole. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ob vključevanju z lokalne ceste odvzel prednost 31-letnemu vozniku, ki je pravilno pripeljal po glavni cesti iz smeri Novega mesta.

Povzročitelj, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, se je v nesreči huje poškodoval. Kazal je očitne znake alkoholiziranosti, vendar je opravljanje preizkusa odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Reševalci so povzročitelja in lažje poškodovanega 31-letnega voznika ter njegovega sopotnika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 14. in 17. oktobrom na območju Metlike in Rosalnic izsledili in prijeli pet državljanov Kitajske. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, foto: D.H./Policijske kontrole Dolenjska

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj