Na vsebino

Poziv za dodeljevanje denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj

Županja in župana belokranjskih občin objavljajo javni poziv za dodeljevanje denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj v šolskem letu 2022/23. Pravico do denarne spodbude lahko uveljavljajo dijaki, ki ob vpisu v 1. letnik niso starejši od 17 let, vpisani v 1. letnik kateregakoli programa Srednje šole Črnomelj v letošnjem šolskem letu in dijaki, vpisani v 2. letnik programa gimnazije SŠ Črnomelj. Pravico do spodbude lahko uveljavljajo tudi dijaki, ki so prejemniki katerekoli druge štipendije.

Spodbude v višini 80 evrov mesečno na dijaka, se podeljujejo za obdobje enega šolskega leta. Spodbude se izplačujejo vsakega desetega v mesecu za tekoči mesec, in sicer za obdobje desetih mesecev, od septembra do junija. V pruimeru, da je odločitev o dodelitvi spodbude sprejeta po roku za izplačilo, se najkasneje v roku 15 dni po pravnomočnosti sklepa in podpisu pogodbe izplačajo vse zapadle mesečne spodbude v enkratnem znesku.

Dijaki morajo prijavo oddati najkasneje do 30. septembra 2022.

Besedilo poziva in obrazec oziroma vlogo za prijavo najdete v priponkah spodaj.

Priponke

Vir: Občina Črnomelj, Občina Metlika, Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj