Na vsebino

Pravljice v Hiši Sadeži družbe

Danes je Knjižnica Črnomelj prvič obiskala Hišo Sadeži družbe in povabljenim otrokom iz Vrtca Čardak predstavila kamišibaj pravljice. Ob 9. uri smo se družili z Delfinčki in ob 10-ih s Čebelicami.

Nekaj let so otroci, ki poletne počitnice preživljajo v tej hiši, že velikokrat obiskali naše Pravljice pod čudežnim drevesom, ki se bodo tudi letos dogajale vsak četrtek ob 10.00 na vrtu naše knjižnice. Tokrat pa smo mi gostovali pri njih in spoznali čudovito osebje, ki dela v tej hiši gospo Marico, ki vodi projekte hiše in gospo Simono ter Marijo, ki sta za vse otroke spekli slastne ptičke iz kruhovega testa. V prijetnem prostoru, ki je ves čas dišal po pečenem domačem kruhu, smo vsi skupaj uživali ob pesmicah in zgodbah ob slikah. Družili smo se z Župančičevimi pesmicami, z muco Rozalindo in s sebičnim velikanom. Skupaj smo tudi recitirali in peli in se imeli zelo lepo.

Jutri ob 9.00 pridemo v hišo še enkrat, ko bomo tudi najmlajšim otrokom iz Vrtca Čardak z veseljem povedali novo zgodbo o piščančku, ki bi rad postal velik in močan.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj