Na vsebino

Pravljični uvod v počitnice pod čudežnim drevesom - predstava in razstava

Danes je drevo pred knjižnico znova postalo čudežno. Praznovali smo začetek poletnih počitnic, ko se bodo v naši knjižnici, julija in avgusta vsak četrtek ob 10.00, godile imenitne stvari za majhne in velike otroke.

Zjutraj so nas obiskali otroci iz Vrtca Čardak in iz Vrtca Loka, oboji iz skupin Čebelic ter otroka in mentorici iz razvojnega oddelka. Posedli smo pod košato in senčno drevo. Tam nas je že čakala čarobna predstava v izvedbi učencev iz OŠ Milke Šobar-Nataše z naslovom Kako sta se gospod in gospa pomirila. Z odlično režijo, glasbo, sceno in igro so nas ustvarjalci predstave ponesli v daljne Benetke, v deželo beneških znamenitosti in golobov. Gospod in gospa golobov v začetku nista marala, po obisku tega čudovitega mesta pa sta jih vzljubila in na njunem balkonu sta se naslednjo pomlad v gnezdu izvalila dva majhna golobčka.

V pravljični sobi so si nato naši mladi obiskovalci premierno ogledali še razstavo z naslovom Mačja žlahta. Razstava je danes prišla k nam na obisk iz Baričeve hiše iz Prelesja. Slike in fotografije so delo ustvarjalcev Laure Ličer, Sonje Korelc, Vide Lampret, Mirjam Pavliha in Mateja Kranjca.

To poletje prireditve ne bodo potekale pod čudežnim drevesom zaradi prenove (energetske sanacije) naše ljube knjižnice in zaradi vaše varnosti. Vrt bo postal gradbišče, tako da bodo pravljice in delavnice potekale v našem večnamenskem prostoru. Kljub delu v in ob knjižnici bo knjižnica obratovala vsak delovni dan od 8. do 19. ure. Dragi obiskovalci knjižnice, v času prenove knjižnice vas prosimo za razumevanje in previdnost!

Zaposleni se veselimo počitnic in prenove naše stavbe, ki bo sredi septembra 2017 zasijala v novi podobi.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj