Na vsebino

Praznujemo Dan Zemlje

V petek, 19. aprila, smo imeli učenci 1. c OŠ Loka prav poseben dan. Okolici šole smo pripravili manjše praznovanje ob Dnevu Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila.

Izvedli smo 3 dejavnosti:

  1. Sprehod po okolici šole: Iskali smo živali, rastline, predmete… in opazovali, kako lepa je narava.
  2. Po sledi za odpadki: Pobrali smo odpadke okoli šole, jih pospravili v ustrezne koše za smeti. Ugotovili smo, da je veliko odpadkov na mestih, kjer ni košev. Kljub temu bi jih lahko onesnaževalci odnesli v najbližjega. Odpadke smo našli tudi okoli košev. Vsak mora poskrbeti in biti odgovoren, da odpadki pristanejo v košu in ne na tleh. Največ odpadkov je bilo plastičnih embalaž od čipsa, čokoladic… Najbolj zanimiv in nenavaden odpadek so bili celi in skoraj novi šolski copati.
  3. Kam so izginili odpadki? Nekaj odpadkov smo zakopali v zemljo. Spremljali bomo njihov razkroj. Predvidevamo, da se bodo najprej razkrojili ostanki hrane, najkasneje pa plastična vrečka (morda se tudi ne bo). Torej čim manj plastike!

Kljub temu da smo učenci pospravljali za drugimi ljudmi, menimo, da je vsak izmed nas odgovoren za svoje odpadke in da mora zanje poskrbeti sam, saj bomo le tako ohranili čisto in zdravo okolje.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj