Na vsebino

Pred potovanjem preverite veljavnost dokumentov

Med božično-novoletnimi prazniki in dopusti bodo nekateri odpotovali v tujino, zato v Ministrstvu za notranje zadeve svetujejo, da pred potovanjem skrbno preverite veljavnost svojega potovalnega dokumenta za prestop državne meje. Če nimate veljavnega potovalnega dokumenta, pa poskrbite za pravočasno vlogo za njegovo izdajo. Upravne enote, izdelovalec potnih listin in osebnih izkaznic Cetis in Pošta Slovenije namreč med prazniki ne bodo poslovali oziroma bodo poslovali z omejenim delovnim časom.

Izdelovalec je sicer dolžan izdelati in na pošto predati potni list v roku petih delovnih dni od prejema vloge, osebno izkaznico pa v roku štirih delovnih dni od prejema vloge, vendar se lahko ob povečanem številu vlog roki tudi podaljšajo.

Če nimate potovalnega dokumenta ali v bližnji prihodnosti poteče veljavnost vaše osebne izkaznice ali potne listine, za praznike pa načrtujete potovanje v tujino, vam zato svetujejo, da upoštevate poslovni čas upravnih enot in delovni čas Cetisa in Pošte Slovenije ter pravočasno vložite vlogo za izdajo osebnega dokumenta. To lahko storite tudi že pred datumom poteka veljavnosti dokumenta.

Vir: MNZ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj