Na vsebino

Pred viniško šolo bolj varno

Pri Osnovni šoli Vinica so pred pričetkom letošnjega šolskega leta zaključili dela nove prometne ureditve, v sklopu katere so preplastili 150 metrov regionalne ceste, 100 metrov pločnikov, uredili trapezno grbino na prehodu za pešce med šolo in vrtcem, odvodnjavanje in cestno razsvetljavo. Novo in varnejšo prometno ureditev so danes tudi uradno predali namenu.

Zbrane sta nagovorila ravnateljica šole Ines Žlogar in črnomaljski župan Andrej Kavšek, ki je izpostavil izjemen pomen varnosti v okolici šol ter vsem zaželel varno uporabo novih pridobitev.

Celotna naložba je stala 183.700 evrov, od tega je Občina Črnomelj prispevala 85.800 evrov, ostalo je prispevala Direkcija za infrastrukturo, saj gre za državno cesto.

Učenci OŠ Vinica so skupaj z mentorji pripravili pester kulturni program. Poleg nastopa otroškega in mladinskega pevskega zbora viniške šole, so se z recitacijami predstavili učenci iz različnih razredov. Po koncu prireditve so predstavniki učencev od 1. do 9. razreda in vrtca s tekom simbolično »prerezali trak« ter tako novo prometno ureditev pri šoli uradno predali namenu.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj