V četrtek, 12. 11. 2020, smo imeli dijaki 3. letnika gimnazije, ki obiskujemo izbirni predmet ekonomija, 4. letnika programa strojni tehnik in 1. letnika programa oblikovalec kovin – orodjar predavanje o podjetju Adria Dom iz Kanižarice. Tema srečanja je bila Oblikovanje ciljev za uspešno načrtovanje kariere in vključitev v delovno okolje.

Predavanje je potekalo preko ZOOM-a, in sicer v organizaciji ZIK-a Črnomelj. Nina Nikić, direktorica kadrov v podjetju Adria Dom, nam je predstavila podjetje, njihove izdelke, delo zaposlenih, tržišče in kako v njihovem podjetju poteka razgovor za službo. Podjetje je znano po mobilnih hiškah in glamping šotorih, ki jih naredijo in opremijo sami. V zadnjem času delajo tudi plavajoče hiške. Njihove produkte lahko najdemo skoraj po celem svetu, tržišče se namreč razprostira od Amerike, preko Evrope in vse do Azije. Sodelujejo z različnimi inštituti in univerzami. Dobro sodelovanje je namreč ena izmed pomembnejših vrednot podjetja. Seveda poleg kakovosti, zavzetosti, odgovornosti, inovativnosti …

Predstavitev je bila zanimiva, saj je bilo predstavljeno tehnično delo ter ekonomska plat dela v podjetju. Upamo, da si bomo lahko podjetje v bližnji prihodnosti ogledali tudi »v živo«.