Na vsebino

Predstavitev pesmarice Note in rime

V Kulturnem centru Semič je bil v organizaciji Andrejeve druščine in JSKD OI Črnomelj včeraj izveden odličen in bogat koncert ob predstavitvi avtorske pesmarice Andreja Kmetiča – Note in rime.

Pesmarica je namenjena otrokom in mladini ter vsem, ki v sebi še najdejo otroško igrivost in naklonjenost do otrok, živali, bajeslovnih bitij, pristnih odnosov. Pesmarici, ki so jo ilustrirali uporabniki VDC Črnomelj, je priložena zgoščenka, in vsi, ki so jo snemali, so sodelovali na predstavitvenem koncertu: Otroški PZ OŠ Milke Šobar Nataše (zborovodkinja Urška Klobučar), otroški in mladinski pevski zbor OŠ Mirana Jarca Črnomelj (zborovodkinja Judita Ilenič), otroški in mladinski pevski zbor OŠ Loka Črnomelj (zborovodkinja Majda Veselič), Otroški PZ Muzikalčki Glasbene šole Črnomelj (zborovodkinja Judita Ilenič), Tamburaši pod vodstvom Toneta Grahka in Andrejeva druščina pod vodstvom Andreja Kmetiča. Program, ki sta ga skozi razgovor vodila Tadej Fink in Andrej Kmetič, so z recitacijami popestrili člani Gledališke skupine ZIK Črnomelj.

Pesmarica Note in rime je zagotovo imenitna pridobitev za otroške in mladinske zbore, za vokalno-instrumentalne zasedbe ter za velike in male poslušalce otroške glasbe. Otroci so pesmi že osvojili - kot iskreni pevci, ki so na koncertu navdušili polno dvorano, in kot zvesti poslušalci, ki z veseljem poslušajo zanimivo zgoščenko.

Čestitke Andreju Kmetiču in sodelavcem za dragoceni izdelek na področju glasbene produkcije za otroke. Želimo si, da bi avtor nadaljeval s tovrstnimi projekti in s svojim zgledom spodbudil še koga k podobnim akcijam.

Avtor: Helena Vukšinič, foto: Tomislav Urh
Vir: JSKD OI Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj