Na vsebino

Pregled leta 2019: Avgust

Avgust se je začel z dogodki, ki so povezani z vaškimi stražami. Eden prvih člankov v tem mesecu je bil ravno na to temo.

Po trditvah člana straže Blaža Zidarja je njihov član pred časom celo streljal v zrak, da bi jih pregnal. Policija dogodek dodatno preverja.

Medtem se v Starem trgu ob Kolpi sprašujejo glede parkiranja v trškem jedru, ki se vleče že deset let oziroma od takrat, ko se je obnovilo staro mestno jedro in v njem ni predvidenih parkirnih mest.

Turistično društvo Griblje, Društvo kmečkih žena Griblje in Kopališče Griblje so v soboto pripravili tekmovanje v kuhanju pasulja, katerega se je udeležilo kar 14 ekip.

Kot poroča POP TV, naj bi Lidija Mavretič z avtomobila že uspela izpustiti tujce, njen soprog Marko Hranilovič pa naj bi bil ujet skupaj z njimi.

V 72. letu starosti je umrla Fanika Požek, priznana avtorica številnih besedil za več kot 70 različnih narodnozabavnih ansamblov.

Večerni dogodek Črnfesta 2019 je otvorila glasbena skupina Detour, v nadaljevanju pa je sledil koncert skupine Silente, ki je v Sloveniji nastopila prvič.

Na meji s Hrvaško je srbsko podjetje Legi-SGS, ki ga je ministrstvo za javno upravo izbralo prek javnega razpisa, začelo postavljati novih 40 kilometrov panelne ograje. Zdaj že postavljajo štiri kilometre ograje pri kraju Preloka v Beli krajini.

Krajevna skupnost Črnomelj svoj praznik obeležuje v spomin na ognjeni krst belokranjskih partizanov, ki so v noči z 11. na 12. avgust leta 1941 napadli vojaški vlak in italijansko stražo pri mostu na Vranovičih.

V Metliki je včeraj potekala slovesnost ob 50-letnici Slovenskega gasilskega muzeja.

Poroka je bila v preteklosti najbolj pričakovan družinski dogodek. V Semiču lahko podoživite starodavni poročni obred s pridihom ljudskih šeg in v belokranjski narodni noši.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj