Na vsebino

Pregled leta 2019: November

Tudi letos so bili v belokranjskem »zračnem prostoru« opaženi žerjavi na svoji selitveni poti na prezimovališče v toplejše kraje Afrike in Iberskega polotoka.

V Kulturnem centru Semič je predaval ''ameriški Slovenec'', gospod Joe Valencic iz Clevelanda.

Priznanje za življenjsko delo so podelili doktorju Juliju Nemaniču iz Drašičev v Beli krajini, ki je svoje življenje posvetil vinarstvu in raziskovalnemu delu na tem področju.

Teo Collori in Momento Cigano so skupina, ki igra izvrstno mešanico romske glasbe in plesnega swinga. Zasedbo sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, ki sicer v svoji pop različici nastopajo kot spremljevalna zasedba Magnifica.

KUD Artoteka Bela krajina je praznovala 25 let obstoja. Jubilej smo proslavili z otvoritvijo razstave v Ganglovem razstavišču Belokranjskega muzeja Metlika.

Zapisali so se v zgodovino, saj do sedaj ni bilo izvedljivo dosegati takšnih rezultatov s preostalo pivovarsko opremo na trgu takšnega volumna.

Črnomaljski policisti so v petek popoldne pri Stražnjem Vrhu ustavili voznika kmetijskega traktorja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,73 miligramov alkohola (3,6 g/kg).

Nova investicija v naselju Dobliče je pomembna pridobitev za KS Dobliče, saj so krajani pridobili nov skupni prostor za potrebe vasi in lokalnega prebivalstva, za srečevanja generacij in izmenjevanje znanja, kar bo posledično krepilo lokalno zavest.

Belokranjsko muzejsko društvo, najprej imenovano Muzejsko društvo, je bilo ustanovljeno 10. novembra 1949.

14. novembra leta 1909 so ustanovili prvo Vinarsko zadrugo v Metliki. Takrat se začne nova pripoved o zadružništvu in vinarstvu v Metliki.

Šampion martinovanja 2019 je družina Hoznar - Kerner izbor 2019.

Društvo prijateljev mladine Metlika je v četrtek proslavilo 65-letnico svojega delovanja.

Umrl belokranjski znanstvenik, ki je v vesolje spravil dva satelita Voyager.

Včerajšnji večer je bil za Društvo vinogradnikov Črnomelj več kot uspešen, saj so tako vinogradniki, kot ostali obiskovalci prizorišča na Majerju uživali v poizkušanju nagrajenih mladih vin in seveda ob glasbi ene bolj popularnih narodno-zabavnih glasbenih skupin v Sloveniji - ansambla Modrijani.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj