Na vsebino

Preloka kot fotografski navdih

Danes, ko je kulturni praznik, naj vas povabimo na poseben sprehod po Preloki in njeni okolici – tokrat skozi fotografski objektiv naše rojakinje Anke Čeh.

Anka je po rodu Preločanka, rojena Grdun, po domače Radovičeva, a je že kmalu po osnovni šoli odšla živet in delat na drugi konec Slovenije – v Sežano. Že od nekdaj je njen največji in najljubši hobi fotografija. Je dolgoletna članica Fotokluba Žarek iz Sežane, o njenih uspehih ter številnih pomembnih domačih in mednarodnih priznanjih pa na tem mestu le to, da je bila njena fotografija V pomladnem dežju lani izbrana za najboljšo na natečaju Primorskih novic, Anka pa je osvojila tudi 1. mesto na fotografskem natečaju DIA Primorska v kategoriji »minimalizem« in prejela prestižno – zlato medaljo Fotografske zveze Slovenije.

Anka in njen mož Jadran, ki je prav tako odličen fotograf, sta že vrsto let tudi aktivna člana preloške spletne skupnosti. Recimo TUKAJ se lahko spomnite nekaj njunih fotografij iz obsežnega opusa »Govorica rok« ali TUKAJ fotografij na temo preloških podov.

Zdaj pa objavljamo 12 Ankinih in 2 Jadranovi fotografiji, ki smo jih izbrali iz obsežnega videa, posvečenega spominu na Ankinega brata Nikolaja Grduna. Gotovo se strinjate, da ta naša Kraševca na vsakem koraku opažata lepoto kraja in pokrajine, kjer se je Anka rodila.

Vir: Preloka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj