Na vsebino

Premiera prve tamburaške opere že razprodana

Ambrož in Katarina, saga o nedovoljeni ljubezni, je prva opera na svetu, napisana za tamburaški orkester, občinstvo pa premiero nestrpno pričakuje, saj je bila dvorana Kulturnega centra Semič razprodana v enem dnevu. Ustvarjalci so že podali dodatne datume ponovitev, in sicer 3. in 4. januarja 2020.

Nina Novak Oiseau: “Ne ostanem prav pogosto brez besed, a ko izveš, da je premiera prve tamburaške opere na svetu in prve opere, ki se opira na belokranjsko izročilo, napisano po tvojem libretu, razprodana v manj kot uri, si lahko le srečen …” Vsi sodelujoči odštevajo dni, ko bodo svojo umetnino, rezultat trdega dela in predanosti operi predstavili tudi širši javnosti. Zaradi velikega zanimanja sta trenutno razpisana dva datuma ponovitev - 3. in 4. januarja, ob 19. uri v Kulturnem centru Semič. Nakup in rezervacija vstopnic je možna preko tel. številke 040/625 148 ali [email protected] ter osebno v TIC Semič (Štefanov trg 7, 8333 Semič).

O tamburaški operi Ambrož in Katarina

Osrednji zaplet temelji na prepovedani ljubezni med Ambrožem in Katarino ter grofovi obljubi, da se njegova hči poroči z Vidom Panjanom, vendar dogajanja posežejo še na področje vojn, pohlepa, poštenosti, preračunljivosti, osebnih stisk ter mnogih drugih tegob človeka, s čimer odpira vprašanja aktualna tako v 17. stoletju kot danes.

Avtorja opere sta skladatelj Gregor Zagorc in književnica, urednica in kritičarka, po stroki univ. dipl. muzikologinja Nina Novak Oiseau, režiserka Eva Hribernik, scenografinja in kostumografinja Bojana Cvejić Zagorc, koreografija člani FS Dragatuš, v produkciji Kulturnega centra Semič.

Pri operi poleg Tamburaškega orkestra Dobreč sodelujejo tudi Folklorna skupina Dragatuš, pevska skupina Lan, učiteljski zbor Osnovne šole Metlika in Glasbena šola Črnomelj.

Kontakt za nakup vstopnic: TIC Semič, Štefanov trg7, 8333 Semič, 040/625 148, [email protected]

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj